Η εβδομάδα του ασφαλούς διαδικτύου στο σχολείο μας

Η δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στην “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”, σε όλα τα σχολεία της ΕΕ αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ (Πληροφορική) τα παιδιά του σχολείου μας ασχολούνται με δραστηριότητες σχετικές με το τεράστιο αυτό θέμα.

Στην Α’ τάξη γνωρίζουμε τον πιγκουίνο Σμάρτι και τον βοηθάμε να πάρει σωστές αποφάσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει χρησιμοποιώντας το καινούργιο του tablet.

Στην B’ τάξη, παρακολουθούμε την Κάρμεν Ρουγγέρη να διαβάζει το παραμύθι της “Ο Σίφης ο ποντικός και το διαδίκτυο”, το οποίο διανέμεται ελεύθερα σε όλους τους μαθητές προσφορά του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Γ’ τάξη αναγνωρίζουμε τη δύναμη της εικόνας και κατανοούμε τους κινδύνους από την ανάρτηση προσωπικών και οικογενειακών μας φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Στη Δ’ τάξη μαθαίνουμε να δημιουργούμε δυνατούς και ασφαλείς κωδικούς τους οποίους όμως δεν θα ξεχνάμε εύκολα.

Στην Ε’ τάξη εξασκούμε την κριτική μας σκέψη ώστε να αναγνωρίζουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τα fake news που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν το διαδίκτυο που τόσο αγαπάμε να χρησιμοποιούμε.

Τέλος στην Στ’ τάξη παρακολουθούμε το βίντεο “Θα έκανες το ίδιο στον πραγματικό κόσμο” και προβληματιζόμαστε για το κατά πόσο είμαστε εξίσου προσεκτικοί στον ψηφιακό κόσμο του Διαδικτύου όσο και στον πραγματικό κόσμο.